Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2010 23:29 - Слънчевбрягски дневник(щрихи от живота на гастарбайтерa)
Автор: milenich Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3175 Коментари: 6 Гласове:
12

Последна промяна: 26.01.2011 08:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     4. Да си представим мястото.
    

      
Ще ви разходя из мястото, но ми трябва малко помощ. Може би сте били в градчета като Младост, Люлин, Тракия, Сторгозия, Владиславово... Да затворим очи и си представим едно тях
     Я да се поразвъртим тука.
     Най-напред ще изсечем дърветата, на кого са му притрябвли. Запушваме и отворите на всички канали - морското ниво е близо, водата сама ще се оправи.
     Махнете всичко от улиците, нищо не ни трябва. Да не оставите някое кошче за боклук, само ще се пречка, махайте го.
     Уличните лампи също са излишни. И да са останали тук там, гледайте поне да не светят. Разните поликлиники, пощи, редеверета и други ненужни сгради сбутайте в покрайнините - закриват хубавата гледка.
     Улиците нека останат. Не пипайте и дупките, те са ориентир сред еднаквите постройки. Я да махнем и пътните знаци, за какво изобщо стърчат. На тяхно място ще накачим табели, изрисувани с печени прасета и халби бира. Е, друго е така, нали?
     Вижте колко място се отвори!
     Бе що не турим тук две-три хиляди сергии и бараки - хем по-весело ще стане, хем стресираните туристи ще си провеждат шопинг терапията.
     Сега се налага да съберем бабички и старци от една-две области. Мисля че 20-30 хиляди ще стигнат за начало. Да ги облечем както трябва, за да е точно всичко. Най-подходящи ще са розови и зелени потници и гащи. Но ни трябват прани. Много прани. Никакво "Аче", никакъв "Вениш" - трябва да са прани с оная белина, в черните шишета, дето отпушва канали!
     Много хубаво си представяте бе! Това са истински английски бабички, на курорт през май. Само дето си ги представяте малко мършавички. Тука мръвка ни трябва, мръвка и бекон! Е, това вече са те. На крака или на колелата на своите колички, пъплят наоколо, далече от своите ферми.
     Отваряйте очи! Ето, че сте в Слънчев бряг! Разтъпчете се по главната, от Кубан към кея. Пред входа на лудата дискотека "Viking" спрете и бройте петото магазинче на дясно. На табелата пише "NON STOP", макар че, по ще му отива "POISONS".  Ето, тук летувам, всяка нощ, от седем вечерта до девет сутринта. Ако се отбиете ще черпя по кафе.
     Потърсете един приятно закръглен господин на средна възраст.
     Също като Карлсон.
     Само дето си загубих перката.
     Не помня от кога не съм летял... 


Тагове:   дневник,   Слънчев бряг,


Гласувай:
12



1. despinida - В 3/5 от изброените градчета съм имала късмета да живея...
05.06.2010 12:52
но като познавам тяхното "градоустройство", мерси от Владиславово и Тракия...:))
Ти, обаче, хубаво място за живот си си избрал - покрива на къщата...добре, че си си загубил перките и сега не можеш да слезеш до веселата улица...:))
Там е страшно...
цитирай
2. milenich - ***
05.06.2010 23:32
Де да беше права. Загубих ги на улицата и сега не зная как да се върна на покрива.
цитирай
3. valtos - kato se zamislih ...
06.06.2010 16:01
...и като се замислих баче Миленич, за нещастие в тоалетната и по голямма нужда, та като се замислих и то дълбоко, та взех та се затъкнах. Истина ти казвам пустото му въже се приклящи като при кучетата - ни кaпред, ни назад ... моля другарко.Как е възможно, хич глава ми го не побира. Но чакой да ти сведа до знание докато съм така заклещен и между другото - дали го побира или не - германците като кажат "побира" имат в предвид да опитат, други го разират по бира, но никой (да ме прощаваш за правописните грешки - кан Аспарух е виновен) но никой не би допуснал ума му да не го побира - липса на канализация и кошове за отпадък в Слъчев бряг. А кажи и ти - би ли допуснал ума ти да го побира или не - това нещо с боклука просто го няма - не е възможно, не се случва. не е истина ... Знам ли. И то в слънчевия бряг, ке в сенчестия или в приклящения. Знаеш ли какво си мисля аз сега така приклящен ...?...хм ...То че това с боклука (например), че не е истинса и нe може да е истина е ясно - както че ще съмне, но... тука е голямото НО - ние, бе братче, дето си ги представяме такива едни работи, дали сме истински или ни няма, или халюхираме, натровени от собствените си газове, приклящени в някоя виртуална тоалетна ... и по голяма нужда. Да ти е сладко!
цитирай
4. ametist - ако спреш
10.06.2010 13:36
и да муеш кюфтаци в разцвета на силите си съвсем ше го закъсаш ;))
Привет, Миленич !
Слъчев бряг изобщо не е това, което беше. Да не се превръщам в мърмореща бабичка, на която са и скатали последния повей романтика, обаче помня аз едни по такива времена, когато си беше кеф там и нямаше шанс някой от съседния хотел да ти гепи простряната хавлия и бански. В ония по такивата времена, пенсионерите туристи бяха кът, обаче пък пъплеха скандинавски безработни семейства с до три броя русолявочервендалести запъртъци и бяха non-stop-дринкани :)
цитирай
5. milenich - ametist
10.06.2010 23:58
Запъртъците са се излюпили, драга ми приятелко, и са се преумножили. И те като змиорките, се стремят към онова праморе, завещано от предците, за да повторят жизнения цикъл на своята раса.
Тук се счита, че ако една ръка е достатъчно голяма за да стиска монета, може да държи и бутилка. В тая ситуация, българина и скандинавеца са развили, макар и от различни видове, ползотворна симбиотична връзка.
цитирай
6. milenich - valtos,
11.06.2010 00:21
да се затъкваш така е крайно нетипично за твоя организъм, доколкото се знаем. На зла ракия ли си попаднал или жестоката съдба ти е изпратила неподходящо вещество за мезе, не знам. Важното е, че е само телесно. Словесната проходимост е на добро ниво, както винаги, виждам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenich
Категория: Лични дневници
Прочетен: 170386
Постинги: 21
Коментари: 237
Гласове: 1446
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930