Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2010 11:40 - Слънчевбрягски дневник
Автор: milenich Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4899 Коментари: 4 Гласове:
16

Последна промяна: 26.01.2011 08:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

11. Хвърчащите хора.

 

"Те не идват от космоса

те родени са тук..."


     Те започват да летят около пет.

Хвърчащите хора.

Излитат от терасата на дискотеката "Den Glade Viking".

Приземяват се на паркинга под нея.

 

Като знам колко хора са си блъскали главите с проблемите на еволюцията, колко нобелови лауреати са си изписвали химикалките по тая тема. Дали е приключила или ще продължаваме да се видоизменяме, докато се превърнем в нещо друго, или някой по-приспособим вид ще ни измести от върха на хранителната верига? Съдбовни въпроси! И точно на мен да се случи да намеря отговорите!

Ето как стана.

Бях отворил задната врата на магазинчето и се промъквах през вътрешния двор, към грамадните контейнери за смет на дискотеката, за да изхвърля и нашия скромен боклучец, когато дочух странен звук. Прозвуча ми ей така: "Фиииу... Дрън!". И после шофьора на линейката се развика. ( Под терасата на "Den Glade..." винаги дежурят една-две линейки).

- Тва не са хора, бе братче - вайкаше се шофьора - Кажи, това човешко ли е? Два-три пъти в седмицата се някой се размаже долу. Това изобщо не са хора...

Аз по принцип имам обикновена глава на нощен оператор на касова единица. Ала при тези думи се изпълних с такова напрежение, че ушите ми започнаха да фъщят като бибитка на тенджера под налягане. Ставаше нещо голямо - в центъра на Слънчев бряг имаше нехора.

Къде ми е бил ума до сега? Колко пъти бях чувал: "Остави го едикойси, той не е човек."; "Снощи видях Феланкешиев, на човек не приличаше."; "Мани го тоя мутант..." и т.н. Докато сме гледали към звездите с надежда за братя по разум, тук сред нас е мутирал нов вид същества. И те могат да хвърчат.  Това не са краткотрайните мутации с които сме свикнали и почти не забелязваме - обичайните "човек-свиня-човек" предизвиквани с домашно синтезиран етилов алкохол. Тук говорим за далеч по-всеобхватни и трайни промени. Процеса протича на няколко етапа: подготовка, хвърчане, приземяване. След приземяването линейките откарват хвърчащите хора към неизвестни медицински центрове. От там те се завръщат с нови крайници и псевдоподи. Очевидно стремежа им е да заменят някои части от организма си с елементи от метал и пластмаса. На пръв поглед изглежда, че това са само патерици, гипс и инвалидни колички, но нека не бъдем лековерни - упоритостта с която продължават опитите за летене издава истинските цели.

Ето как се случват нещата.

Преди да почнат да хвърчат те приличат на нас - органичните същества. В ранната вечер обикалят, крещят и повръщат като всички нормални хора наоколо. Но това е само привидно. Всъщност е започнал процеса на фармакологична подготовка. Той се състои в поемането на различни важни за процеса вещества и субстанции. Няма да споменавам названията им, за да не правим безплатна реклама на местните дилъри. Това се залива с любимия на всички правителства алкохол и за да се смесят и  усвоят съставките се прави дву-три часово люлеене и подскачане в дискотеката.   

Същеврвменно върви и много важната настройка на съзнанието. Основна роля тук играят съществата от противния на мъжете пол, жените. Техните подканяния и скандирания са завършващата част на психологическата подготовка.  Понякога вятъра , ако е източен, довява към магазина ехо от гласовете им. Не разбирам езика, но на мен ми звучи нещо като:

- У-ду-ши-го-го-шо! У-ду-ши-го-го-шо!

След след тези напеви младежът, който ще хвърчи, се качва на парапета на терасата и хвърчи. Височината е пет-шест метра и полета е кратък. Но нека не забравяме колко време е отнело на еволюцията да научи нашата раса да ходи изправена. Ще отнеме известно време и на хвърчащите. Предполага се
, че постепенно времето за полет ще се увеличава, а кацанията ще стават все по-далече от ръба на терасата.

Никой не знае каква посока ще поеме тяхната еволюция.

Възможно е да предпочетат да се размножават чрез яйца, като птиците и рибите. Забелязял съм колко важни са за тях яйцата. Дори и в мигове на тежко изпитание те мислят първо за това. Например вчера, по време на едно голямо сбиване пред дискотеката, един младеж с гипсирана ръка се изтърколи от мелето. И макар че, докато се търкаляше, го понаритаха, първата му мисъл пак беше за бъдещето на новия вид:

- Яйцата миии! - ревеше момчето до един бордюр, който беше спрял търкалянето му. - Изритаха ми яйцатаааа!..

Не мисля, че хвърчащите хора, ще направят крачка назад към еднополовото размножаване. До всеки от тях се забелязва по някое момиче, което да им оказва еволюционна подръжка. Те се грижат и за яйцата им.

Като по поръчка и за илюстрация, край мене преминава точно такава двойка. Той е напреднал много в своята метаморфоза. Очевидно е направил качествено приземяване със многобройни претъркулвания. По целия му десен крак се е опънала масивна шина от пластмаса и метал. И върху двете му ръце дебели гипсови отливки покриват случващите се под тях промени. Главата е бинтована широко, веднъж около челото и после пак, надолу под брадата. Химически той е подготвен и е приел всички необходими вещества. Вече почти не прилича на човек и може всеки миг да отлети. Момичето виси на гипса откъм, засега, човешкия му крак. Тя го задържа при всеки опит и може би му служи за баласт. Една част от съществото му се е вкопчило в нея и се опитва да се съобрази със гравитацията. Другата му същност го принуждава непрекъснато да променя ъгъла, да се клати и върти, в търсене на позиция, подходяща за излитане. Той остава на земята, макар че страшно му се иска да отлети. Понякога истински се опъва и тогава тя го удря по главата с празна кутия от бира. Той й отвръща с отнесен поглед.

През колоните на бара Боб Марли препатило споделяше:

"No women - no cry!"

Днес ще го преведем така:

"Няма ли жени, няма и страдание..."






Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tit - Ще еволюират, ми!:))
24.08.2010 16:10
То т`ва наш`то - живот ли е?!:))
Относително успокояващ е фактът, че покрай тях има женски индивиди - ще пребъдат, значи!:)
Таман миналия ден слушах за тази мода сред почиващите в Майорка, и си мислех с горчивина, че нашите изостават!:(
Успокои ме , прочее!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
За пореден път ми е приятно при теб!:)))
цитирай
2. milenich - tit -
25.08.2010 09:54
Благодаря ти! Приятността е напълно взаимна.
Няма причина да се огорчаваш. Края на август е и тук почти не останаха хвърчащи. Мисля, че излюпени под нашата луна, те са отхвърчали към Майорка, за да продължат делото.
цитирай
3. pilcho - Хахахахахахаа,
25.08.2010 17:40
ама тия верно хвърчат! Аз си мислех, че журналята си правят майтап...
Ако се заемем сериозно с изследвания, добре е да притурим и факта, че еволюемите задължително мигрират на юг и/или югоизток, към естествени солени водоеми, за да започнат преминаването към следващата фаза.
цитирай
4. milenich - pilcho, хвърчащите отхвърчаха,
27.08.2010 09:28
останали са малко пълзящи и малко бягащи. Те се засичат около седем-осем часа, когато първите пълзят към хотелите си, а вторите излизат за джогинг.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenich
Категория: Лични дневници
Прочетен: 170100
Постинги: 21
Коментари: 237
Гласове: 1446
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031